Summer and sunshine!

Ски ваканции

      

Kуршевел (Courchevel) е един от трите най-престижни курорти в света заедно с Аспен(САЩ) и Gstaad (Щвейцария). Състои се от пет селища, които са разположени на различна надморска височина и всяко от тях е различно. Сен Бон(Saint Bon) на 1100 м. Това е люлката на курорта. Връзката със ски пистите се осъществява с шатъли на всеки 20 минути, а връщането може да стане по една червена писта. Ски зоната на Куршевел е част от втората по големина ски зона в света „Трите долини“(Les Trois Vallés)-общо 600 км свързани писти.

Куршевел 1300, Ле Праз(Le Praz)-традиционно планинско селце с типични къщи, шалета и тесни улички. Атмосферата е автентична и животът тук кипи 365 дни в годината, 24 часа в денонощието. Истински бастион за ски скокове с впечатляващи трамплини с олимпийски размери. Любителите на алпийските ски ще открият предизвикателството на директната връзка през гората с Куршевел 1850.

Куршевел 1550 - насочен към младите и към семействата. Чудесно съотношение между цена и качество. Бърз и лесен достъп до Куршевел 1850, както и до цялата ски зона „Трите долини”.

Куршевел 1650 - Старото му име е Морион. То има собствена ски зона, влизаща в рамките на голямата ски зона „Трите долини” и е истинска долина в долината. Много подходящо за семейно събиране за почивка. Пистите около него са предимно зелени и сини. Слави се и с многото си слънчеви дни.

Куршевел 1850 - истинско съкровище. Преобладават хотелите 4 и 5 звезди, но има и много апартаменти за наемане. Името му винаги е свързано със суперлативи. Това е най-звездната част на курорта. Благодарение на него вече всичките части на Куршевел се смятат за престижен курорт. И най-важното - връзката между отделните части на курорта е много бърза. Осъществява се или по пътя, или с лифтове. Така, че където и да сте отседнали ще се възползвате от красотата на ски пистите на Куршевел и на „Трите долини”.
В рамките на ски зоната на Куршевел има много тематични райони, които осигуряват пълноценно ски изживяване, както за добрите скиори, така и за начинаещите. Зоните ZEN (Zones Évolution Novices - Зони за усъвършенстване на начинаещите), са създадени специално за децата и семействата, за да им се осигури безопасно усвояване на карането на ски.
„Стоп зоната” ("Stop zone") ще ви позволи да проверите вашите умения за намаляване на скоростта и за спиране.”Лавината” (Avalanch Camp) има за задача да насочи вниманието ви към опасностите в планината и рисковете, които се поемат когато се кара извън пистите. Пистата за сноукрос ще ви даде възможност да си устроите състезание с приятели и семейство, за да проверите кой как ще се справи с препятствията (whoops, завои под голям наклон). Рейлпарка (railpark) е нова концепция, при която различните модули от modules rails и boxes заместват стария сноупарк.
Куршевел предлага не само разнообразни зимни спортове: ски, скидуу, каране на кънки, разходки с ракети, а и много и различни събития. За целия сезон е изготвена програма от многобройни събития: спектакли на открито, концерти, състезания, фестивали, постоянни изложби, подходящи за всеки вкус и всяко настроение
В курорта има над 70 ресторанта, 7 от които са в списъка на Мишлен.

Надморска височина В метри Писти Брой
На най-високата точка 2738 Зелени 27
На най-ниската точка 1300 Сини 44
Mестоположението на курорта 1300 Червени 38
Денивелация 1438 Черни 10
*Общ брой лифтове: 62      КАРТА НА СКИ ПИСТИТЕ